Katar Vizesi Nasıl Alınır? Gerekli Şartlar - Paraloji
  • GRAM ALTIN
    271,58
    % -0,07
  • $ DOLAR
    5,7848
    % -0,05
  • € EURO
    6,3994
    % -0,07
  • £ POUND
    7,6182
    % -0,01
  • BITCOIN
    43346,260
    % 1,00
  • ETHEREUM
    867.49
    % 2,11
  • PETROL
    64,37
    % 1,55
  • BIST 100
    108.869
    % 0,00

Katar Vizesi Nasıl Alınır? Gerekli Şartlar

Katar Vizesi Nasıl Alınır? Gerekli Şartlar

Katar, özellikle turizmi geliştirmek için vize muafiyet programı başlattı. GCC (Körfez İşbirliği Üyeleri) ülkelerine ek olarak 30’dan fazla ülke için vize muafiyeti sağlamaktadır.

Katar Vize Başvurusu

Pasaportlar 09:00 ile 12:30 saatleri arasında teslim edilmeli ve teslim alınmalıdır. (Her hafta pazartesi’den perşembe’ye kadar)

Pasaport, 6 aydan fazla bir zaman için geçerli olmalıdır. Vize için yeterli sayfası bulunmalıdır.

Başvuru formları okunaklı bir şekilde doldurulmalıdır.

Katar Vizesi İçin Gereken Belgeler

  • 2 Adet Vesikalık Fotoğraf
  • Pasaportun Aslı ve 2 adet fotokopisi
  • İş vizesi ise iş mektubu
  • Turist vizesi için davet mektubu
  • Bireysel başvurularda ise vize talebinin nedeni

Katar Vizeleri

Katar Turistik Vizesi

Katar, 14 günlük turist vizesi vermektedir. Vize 3 ayda bir yenilenebilir. Katar’a girerken veya Katar’ın elçiliklerinden temin edilebilir.

Vize için başvuracak kişi Qatar Airways ile ülkeye girmeli ve DOHA Havalimanı Göçmenlik Dairesine başvurmalıdır.

33 ülke için Ortak Turist Vizesi adında bir vize mevcuttur. Bu vize 21 gün geçerlidir ve 7 gün daha uzatma hakkı vardır.

Ortak Vize Başvurusu Yapabilen Ülkeler: Amerika Birleşik Devletleri, İngiltere, Fransa, İtalya, Almanya, Kanada, Avustralya, Yeni Zellanda, Japonya, Hollanda, Belçika, Lüksemburg, İsviçre, Avusturya, İsveç, Norveç, Danimarka, Portekiz, İrlanda, Yunanistan, Finlandiya, İspanya, Monako, Vatikan, İzlanda, Andorra, San Marino, Lihtenştayn, Brunei, Singapur, Malezya, Hong Kong ve Güney Kore

Aile Vizesi

Katar’da çalışan kişilerin ailesini yanına getirmesi ve ikamet edebilmesi için verilen vizedir.

Transit Vizesi

Seyahat sırasında Katar’da en fazla altı saat kalıp, transit geçiş yapan yolcular için vize alınmamaktadır. Altı saati geçebilecek bazı özel durumlarda Transit Vizesi verilir.